Stop plastu

Zamysleme se

Všichni dobře známe obrázky moří, pláží či řek znečištěných odpadky především těch plastových, ať už igelitové tašky, sáčky, PET lahve a mnohé další. Díky naší bezohlednosti naše planeta trpí. Můžeme to vidět i na zvířatech, omotané igelitové sáčky kolem krku, vrostlé kusy plastu v jejich tělech, umírající mláďata.

Opravdu chceme v takovém prostředí vychovávat naše děti a dávat jim za správný příklad tento obrázek?

 

Začni u sebe

 Je skutečně tak těžké po sobě hodit papírek či obal do patřičné popelnice? Velké změny musí začít u jednotlivců, naučme se uklízet sami po sobě a myslet ekologicky. Malé krůčky vedou k velkým věcem. Na vině nejsou pouze lidé, ale  samozřejmě i firmy, které používají plastové obaly a vůbec produkují spoustu plastu.

Mějme na paměti takovéto chování vštěpovat i svým dětem, čím dříve si osvojí určité návyky tím lépe. Přijmou za své a budou se takto chovat automaticky, takže jim nepřijde podivné třídit odpad či používat věci z přírodních materiálů.

 

A proto..

Přicházíme s nápadem, který odlehčí planetě. Používejte textilní tašky a dejte jasnou STOP igelitkám, které se nakonec válí v příkopě všude kolem silnic. S našimi taškami, které vám vydrží na dlouhá léta, ušetříte naši Zemi zbytečného odpadu.

 

 

Učme ekologii i děti!

 

Zabalte svačinu do papírových ubrousků namísto plastových sáčků a vložte ji do svačinového pytlíku, jenž uchrání sešity před umaštěním. Především prvňáčci potřebují ubrousek, nad nímž budou svačit, sáhněte raději po přírodních materiálech než-li po jeho umělohmotné verzi. Takovéto dětské potřeby naleznete na našem e-shopu.

 

Oblékejte sebe i svou celou rodinu do přírodních materiálů, nejen z ekologických, ale i hygienických důvodů. Kde však najít ty správné výrobky a ještě za rozumnou cenu? Prohlédněte si sekci "oblečení", zde najdete to co hledáte. Nezapomeňte ani na své obydlí, které se může vést na ekologické vlně. V nabídce "bytové doplňky a dekorace", najdete bavlněné pytlíky, utěrky, látkové metráže pro vaši vlastní tvorbu "no waste" potřeb.

 

 

Jaké jsou další výhody těchto výrobků?

Stačí vám nakoupit určité množství, které vyperete a můžete je používat pořád dokola, jsou ekologicky nezávadné, pěkně vypadají a mají více využití. Ptáte se jaké? Sáčky můžete používat při cestování, vložte do nich své boty či použité prádlo, utáhněte jej a nemusíte se bát ušpinění čistého prádla.

 

 

 

Sdílej

Rozšiřte tuto myšlenku mezi svými známými a zahajme éru nového způsobu života.

Zpět do obchodu