Tipy na grilování s kolekcemi MISTR GRILU a OLIVA

Blížící se letní dny znamenají jen jedno – zahájení grilovací sezóny. Ke správnému grilovaní je potřeba nejen kvalitních surovin, ale i kvalitní vybavení. Přinášíme vám tipy na grilování, které můžete doplnit o naše doplňky z kolekce “OLIVA“ či “MISTR GRILU“. Pojďte se inspirovat.

Výběr masa

Pokud grilujeme ryby, musí být vždy čerstvé! Maso, ať už kuřecí, vepřové nebo hovězí, musí být čerstvé, ale mírně uzrálé (proto jej nakládáme dopředu do marinády a v chladu necháme odpočinout).

Pokud jsme před grilování vložili maso do mrazáku, je třeba jej vyndat s dostatečným předstihem – nikdy nerozmrazujeme v mikrovlnné troubě, protože by se poté na grilu vysušilo. Před tepelnou úpravou by mělo mít maso pokojovou teplotu.

Vhodné maso by mělo být prorostlé - vepřová krkovička, žebírka, není potřeba tak často polévat šťávou.  Maso před přípravou nemusíme omývat vodou, stačí utřít utěrkou.

Ochucení a marinování

Před grilování není třeba maso solit, stačí okořenit a opepřit, potřít olejem a nechat v chladu odpočívat. Jakmile dáme maso na gril, tak se zatáhne a vytvoří nepropustný obal, který udrží maso šťavnaté. Sůl můžeme použít před koncem grilování nebo až u podávání – problémem mohou být různé koření s vysokým obsahem soli, nejsou vhodné.

Při marinování můžeme použít víno nebo koňak, maso bude chutnější. Při marinování by mělo být maso uloženo na chladném místě minimálně 3 hodiny, nejlépe však kolem 20 hodin.

Grilování

Maso by mělo být naporcované, ale neoschlé. Nemělo by na sobě mít mnoho marinády, aby se nepřipalovat. Před samotným grilováním je nutné potřít gril nebo grilovací kámen olejem nebo špekem. U některých druhů je dobré použít alobal či alobalový tác.

Doba grilování se liší podle druhu masa – hovězí steaky by měly mít 2 – 3 cm, kuřecí a vepřové 1,5 – 2 cm. Nejdéle se grilují nevykostěná kuřecí stehna (cca 30 minut). Ryby se musí grilovat na kraji grilu, kde není tak prudká teplota.

Maso neotáčíme vidličkami (vytekla vy z něj šťáva), ale použijeme grilovací kleště nebo speciální pinzetu, případně dvě lopatičky. Pokrm je hotový, pokud je na okrajích hnědočervená kůrka. Otáčíme, když je na povrchu čirá šťáva.

Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou, ovocem, bramborami a jinými pochutinami.

Doplňky ke grilování

S naší kolekcí OLIVA nebo a MISTR GRILU okouzlíte všechny návštěvníky domácího grilování.

OLIVA
17768_27601328-ubrus-napron-oliva-zelena 17765_27601327-kapsa-na-pribor-oliva-zelena 17771_27601329-ubrus-behoun-oliva-zelena
17759_23500232-povlak-na-polstar-oliva-zelena-1 17789_71100729-podlozka-pod-hrnec-1 17777_71100726-sedak-oliva-zelena-1

 

MISTR GRILU

 

 19570-2_71100761zastera2
19210_ubrus-88x88-hladka-oranzova--1 6535_71100210-uterka-pruh-oranzova 19564_71100762sedak-berta-proste-oranzova-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu